Vraag & antwoord

Veel gestelde vragen over Praktijk Solide.

Hoe vind je een goede relatietherapeut?

De titel gezins- en relatietherapeut is niet beschermd. Iedereen mag zich gezins- of relatietherapeut noemen en een praktijk starten.

Het is daarom moeilijk om een goed opgeleide relatietherapeut te onderscheiden van “zelfbenoemde” therapeuten, welke vaak indrukwekkende vaktermen op hun website zetten. Een goede gezins- en relatietherapeut is altijd aangesloten bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Gezins- en Relatietherapeuten). Op www.nvrg.nl is te lezen aan welke opleidingseisen moet worden voldaan.

Hoe weet ik of een therapeut bij mij past?

Naast dat het belangrijk is dat een gezins- en relatietherapeut geregistreerd is bij de NVRG en de methodiek en visie, van de therapeut,  bij je passen is het nog altijd moeilijk om voorafgaand te weten of er een “klik” is. Binnen praktijk Solide vinden we het van uiterst belang dat een ieder zich begrepen voelt. Na het eerste gesprek staan we samen stil of de “klik” er is. Mocht de “klik” er niet zijn of de inschatting wordt gemaakt dat een andere therapeut meer kan betekenen dan wordt de sessie uiteraard ook niet in rekening gebracht.

Is er een wachttijd bij Praktijk Solide?
Het streven is om binnen twee weken een intake te plannen. Dit kan zowel overdag als in de avonduren.
Wanneer start mijn behandeling?
Het streven is om in ieder geval binnen 3  weken te kunnen starten met de behandeling. Dat kan overdag maar natuurlijk ook in de avonduren.
Hoe gaat Praktijk Solide met mijn persoonlijke gegevens om?

Praktijk Solide vindt het belangrijk om vertouwelijk met uw persoonlijke gegevens om te gaan. Ik werk volledig volgens de Algemene wet gegevensverordening. U kunt ook mijn privacybeleid hierop nalezen. Hierin staat uitvoerig hoe Praktijk Solide met uw gegevens om gaat. Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

Kan ik ook als bedrijf / team bij Praktijk Solide terecht?
Bedrijven en teams die vast lopen kunnen terecht binnen praktijk Solide.
Daarbij begeleid ik teams in het systeemgericht werken.
Wanneer wordt Jango de 'aaihond' gebruikt?
Jango kan in principe bij alle vormen worden ingezet. Dit omdat hij als middel fungeert en niet als doel op zich.

Jango heeft al therapiewerk in een andere praktijk gedaan en krijgt nu ook binnen praktijk Solide steeds meer plek om mensen te helpen zich op het gemak te voelen en te steunen maar ook om kinderen te helpen bij het aanleren van het stellen van grenzen en het verbeteren van de sociale vaardigheden.

Meer informatie over therapie honden is te vinden op www.dogswork.nl

Relatie therapie

Als de liefde tussen jullie minder
is en je hier samen niet uitkomt.

Gezins therapie

Soms zijn er ook spanningen
binnen het gezin.

Individuele therapie

Volwassenen en kinderen kunnen te maken krijgen met allerlei problemen.

Opvoed ondersteuning

Als ouder is het soms moeilijk om een kind met individuele problematiek goed te begrijpen en te begeleiden.